Степана Бандери, 2 33028 Рiвне
РОВКП ВКГ Рівнеоблводоканал +380362400200 +380362266655 +380362267444 0 800-219-218 0 800-219-218 +380985419703 +380734872177 info@vodarivne.com
Рівненське обласне виробниче<br>комунальне підприємство<br>водопровідно-каналізаційного господарства
Рівненське обласне виробниче
комунальне підприємство
водопровідно-каналізаційного господарства
“Рівнеоблводоканал”
Про підприємство

Мораторій на відключення скасували: «Рівнеоблводоканал» просить розрахуватися із боргами



19 Січня 2024 року

Війна внесла свої корективи у роботу багатьох підприємств України. І «Рівнеоблводоканал» не виняток. Оскільки основне джерело надходжень РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» – це своєчасна та повна оплата абонентами спожитих послуг, то кількість боржників, яка сьогодні складає 40 % від загальної кількості споживачів, ускладнює роботу підприємства.

— Ми надаємо наші послуги цілодобово і в повному обсягу. Тариф на централізоване водопостачання і водовідведення не змінювався уже два роки та є збитковим, проте є абоненти, які систематично не сплачують за надані послуги, — розповідає в.о. директора РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» Андрій ГРУХАЛЬ. — Ми постійно проводимо роботу із неплатниками через суди та виконавчі служби. Проте, боржники все одно є.

З початком війни в Україні діяв мораторій від 24 березня 2022 року на припинення надання житлово-комунальних послуг, нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені) та заборгованості за ЖКП для населення у разі несплати, в тому числі за послуги водопостачання та водовідведення.  

Однак, наприкінці грудня його скасували. Відповідні зміни зазначені у постанові Кабінету Міністрів України №1405 від 29 грудня 2023 року.

У «Рівнеоблводоканалі» наголошують, що найбільш оптимальний варіант для боржників – це своєчасна оплата та погашення заборгованості за отримані послуги та укладення договору реструктуризації заборгованості, що дозволяє споживачу уникнути відключення послуг і судового процесу.

Окрім можливості уникнути зайвих витрат, такий договір реструктуризації заборгованості має ряд й інших переваг:

- рівномірне погашення реструктуризованої заборгованості;

- умови договору (строк, розмір щомісячної плати) встановлюються в індивідуальному порядку, в залежності від фінансового стану споживача;

- надається можливість погасити борг у максимально короткий строк;

- уникнення судових процесів,  блокування рахунків, арешту рухомого і нерухомого майна.

Тому, рекомендуємо абонентам-боржникам скористатись законним правом на укладання договорів реструктуризації та погасити борг у повному розмірі. Для цього можна звернутися у службу обліку і реалізації води Рівнеоблводоканалу за адресою: м. Рівне, вул. І. Вишенського, 6.

Довідково: Нині загальний борг за спожиті послуги централізованого водопостачання та/або водовідведення  перед Рівнеоблводоканалом складає 114, 79 млн. грн. З них юридичні особи боргують 9,93 млн. грн., населення - 104,86 млн грн. 

Підписуйтесь на нашу сторінку у  Facebook та наш телеграм-канал, щоб оперативно отримувати важливі новини підприємства.

Надiслати

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: